Honeywell Enraf continued

Honeywell Enraf continued

Spark en Honeywell Enraf ontwikkelden de explosieveilige besturingsmodule Multi-stream controller als sluitstuk van de Fusion4 productlijn. Door modulaire hardware en slim kabelmanagement realiseerden we schaalbare oplossingen voor het veiliger en efficiënter laden en mengen van brandstoffen en additieven bij raffinaderijen.

Meer voor minder

Met zes laadarmen geeft de MSC-L bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs de mogelijkheid om meer te doen, met minder middelen. Richard Thompson, van Honeywell Enraf: “Je kunt met de MSC-L nauwkeuriger werken en meer stromen controleren dan met elke andere besturing, dus je hebt minder units nodig. De MSC-L biedt dankzij de intuïtieve interface en display meer overzicht en controle, waardoor de operator efficiënter kan werken.”

De uitdaging

Aan dit veelzijdige en relatief compacte product ging een uitgebreid iteratief proces vooraf. Gerben: “De grote uitdaging van het project: kabelmanagement en de uitbreidbaarheid van de modulaire hardware in een compact product onderbrengen. De puzzel van de bedrading is in nauwe samenwerking met Honeywell Enraf opgelost.” Door de bedrading al direct in de behuizing van de besturing goed te organiseren  is geen losse junction box meer nodig, een groot voordeel van de MSC-L.”

Kennis delen & toepassen

Integraal ontwerp heeft tijdens dit driejarig project van Spark en Honeywell Enraf een grote rol gespeeld: vooral het uitvoerig afstemmen met keuringsinstituten en producenten. Gerben: “Een succesvol product ontwikkelen waarmee schaalbare oplossingen aan de markt kunnen worden aangeboden en voldoen aan de wereldwijde explosieveiligheidseisen volgens ATEX, IECEx, FM en CSA is geen sinecure. We hebben een aluminium behuizing ontwikkeld die inwendige gasexplosies kan opvangen. En die voldoet aan de eisen voor beveiligingstype ‘D’ (flameproof enclosure) uit NEN-60079.”

Zie ook: