Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
NOVUM-XV: Eervol Afscheid

NOVUM-XV: Eervol Afscheid

Het NOVUM-XV begraaftoestel van HONOR Piëteitstechniek zorgt dat een gebeurtenis zo delicaat als een begrafenis ongestoord verloopt. De technische functies hebben we onzichtbaar in het ontwerp verwerkt, waardoor de nadruk ligt op de ceremonie, en nabestaanden op persoonlijke wijze afscheid kunnen nemen.

Dierbare nabij 

We maakten het begraaftoestel hoger dan traditionele grafliften wat voor de aanwezigen het zicht op de kist – en dus de nabijheid van de overledene - verbetert. Ook is het toestel ergonomischer: dragers hoeven niet meer te bukken om de kist vanaf de baarwagen naar het graf dragen.

Aandacht

Belangrijk is dat tijdens dalen van de kist niks de aandacht van de ceremonie afleidt. We zorgden daarom dat het begraaftoestel niet de uitstraling van een werktuig heeft, maar wel de functionaliteiten. Zo is het mogelijk verschillende maten kisten te begraven en is het toestel demontabel voor transport.

Baarwagen

Bij het begraaftoestel hoort de NOVUM baarwagen die gebruikt wordt om de kist te tonen en op de begraafplaats naar het graf te rijden. De wagen is voorzien van elektrische hoogte- en scheefstandverstelling, waardoor ook op dit punt de belasting voor de dragers verminderd wordt.  

Integraal ontwerp

Beide systemen zijn een integraal ontwerp: de aluminium profielen bieden betrouwbaarheid, verhullen de mechanische onderdelen en hebben een elegante uitstraling. Aan het begraaftoestel kan ook nog een rok met zelfgekozen design worden bevestigd, wat de ceremonie extra persoonlijk maakt. 

Persoonlijk

De serie begraafproducten wordt compleet gemaakt door een spreekgestoelte. HONOR vroeg ons een scherm in het ontwerp hiervan te integreren, welke bijdraagt aan de sfeerbeleving tijdens het afscheid nemen.

Zie ook: