Succes stijlvol vervolgd

Succes stijlvol vervolgd

Het noodverlichtingsportfolio van Van Lien wordt uitgebreid. Het instapmodel van het Zwitserse moederbedrijf ABB wordt veel verkocht en nu zijn wij gevraagd het portfolio verder uit te breiden. “Dit nieuwe model valt in een hoger segment, terwijl de kostprijs nog steeds onderscheidend laag is.”

Meerdere uitdagingen

Wichert Put vertelt: “De opdracht: ontwerp een noodverlichting met een high-end uitstraling en een perspex plaat als basisconstructie. Installatie moest daarbij zo gemakkelijk en snel mogelijk zijn.”

Exclusieve details

Spark ging met de wensen van de klant aan de slag en kwam met een fris product, de Pharos. Put: “Het gedeelte waar de elektronica in zit, heeft een semi-transparante middenstreep. Je ziet de verlichting doorlopen tot aan het plafond. Een exclusief detail waarmee de Pharos zich esthetisch onderscheidt.

Klemmende opbouw

De Pharos kan zonder gereedschap of extra onderdelen vastgezet worden. Je klikt eenvoudig de twee helften van het product tegen elkaar en alles zit vastgeklemd. Anke Kempen: “Ik ben altijd opzoek naar het menselijke aspect in een ontwerptraject, voor wie ontwerp je nu eigenlijk? In dit geval zijn dat de assemblage medewerkers en de installateur. De context waarin het product gebruikt wordt is erg belangrijk voor mij.”

Samenwerken

We ontwikkelden het ontwerp van de behuizing en de elektronica in nauwe samenwerking. Regelmatig zaten we met zijn allen om tafel om mogelijkheden en uitdagingen te bespreken. En dat levert iets op dat het verschil maakt.

Zie ook: