Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Star-serie: valpreventie met snel reactievermogen

Star-serie: valpreventie met snel reactievermogen

Wat doe je als de producent van een product dat je verkoopt ermee stopt? Een andere product zoeken óf in eigen beheer produceren. HONOR Safety & Consultancy koos voor het laatste. Een kans om vernieuwingen in het assortiment valpreventie- toestellen door te voeren.

Ontwerpen met ervaring

HONOR levert producten, trainingen en advies op het gebied van veiligheid en heeft valpreventie toestellen in het assortiment. Door hun jarenlange ervaring weet HONOR precies welke elementen cruciaal zijn in een goed en veilig product. Dit gaf hen de mogelijkheid een eigen, sterk concurrerende productfamilie op de markt te brengen: de Star Serie. HONOR vroeg ons mee te denken over het ontwerp.

Unique selling points

De afdekplaat van het nieuwe ontwerp is eenvoudig te verwisselen voor een andere remmodule, waarbij toestelhuis, kabel en veer kunnen blijven zitten. Onderhoud en jaarlijkse keuring zijn hierdoor sneller en het toestel is dan niet meer buiten gebruik: de module wordt tijdelijk vervangen door een andere, en meegenomen voor reparatie of keuring. Ook is een remmodule eenvoudig te verwisselen voor een andere type; met takel, zonder takel of met automatische afdaler.

Reactiesnelheid

Voor de gebruiker is een belangrijk aspect aangescherpt: het toetsel begint eerder met remmen, waardoor de valsnelheid laag blijft en de gebruiker eerder tot stilstand komt. Dit is vooral bij het werken op relatief kleine hoogtes cruciaal.

Award

De Star Serie won een GIO Award.

Zie ook: