Award
Bekroond product
  • European Product Design AwardEuropean Product Design Award
Volwaardig 3D-printen:  FELIX Pro

Volwaardig 3D-printen: FELIX Pro

De markt van 3D-printers bestaat uit een overvloed aan aanbieders. Hoe ontwikkel je daarin een onderscheidend model? En, hoe ga je om met een markt waarin de doelgroep zich beweegt van hobbyist naar professional?

Een sterke basis

Voorgangers Felix 2 en 3 waren succesvol. Om een sterke vervolgstap te maken, richtte Felix zich tot Spark voor de ontwikkeling van de Pro. Samen werden de belangrijkste waarden geïdentificeerd als uitgangspunt voor de ontwikkeling van de opbouw, features en vormgeving  van de Felix Pro.

“De eerste hype van 3D printen is voorbij. De markt verschuift van zelfbouwende hobbyisten naar meer behoefte aan professionele kwaliteit en gemak.”, stelt Michel van Schie.

Van toen naar nu

Modulariteit en upgradeability zijn kernwaarden van de Felix 2.0 en 3.0 en geven de gebruiker de vrijheid om elementen toe te voegen. Dit wilden we absoluut behouden in de Pro 1, maar dan mooier.

De weggewerkte bedrading in de extrusieprofielen en de integratie van de elektronica zorgen voor een toegankelijke vormgeving. Een slim extraatje: het kantelend en verwisselbaar printbed. De printer kan compact verscheept worden, je kunt veel beter bij het werkstuk en eventueel verder met een ander printbed.

De Felix Pro 1 onderscheidt zich op meerdere features. Walter van Tuijl: “De nieuwe Felix heeft daarbij een uniek auto-levelling mechanisme. Dit, samen met de retractable dual-printhead maakt de Felix Pro 1 tot de nieuwe standaard in de markt.”