Wegende pallettruck

Wegende pallettruck

De nieuwe wegende handpalletwagen van Ravas is nagenoeg onverwoestbaar. Het mobiele weegsysteem vermijdt namelijk de standaard toepassing van druksensoren in de vorken.

Gepatenteerd weegsysteem

Spark en Ravas hebben voor een vernieuwende aanpak gekozen. Het weegsysteem, een gepatenteerd concept, is geïntegreerd in de kop van de pallettruck. Het concept komt voort uit een uitgebreide analyse van het krachtenspel in de palletwagen als gevolg van de last. De vorken blijven daarmee onaangetast en oersterk, en behouden hun normale dimensies. Dit maakt het inrijden bij lage pallets heel gemakkelijk en drukt productiekosten aanzienlijk

Slim wegen

Het gewicht van de last veroorzaakt een buiging van de kop op de palletwagen. Een speciale sensor van het Load Indication System (LIST) meet deze buiging om het gewicht te bepalen. Voor deze meting moeten de vorken zich op een specifieke hoogte bevinden. De hoogte wordt in de nieuwste pallettruck gemeten met een solid state gravity sensor en kan worden afgelezen op de weegindicator.

Praktisch en design

Het design van de behuizing volgt de lijnen van het chassis en wordt daardoor een natuurlijk onderdeel van de palletwagen. Door de afwezigheid van uitstekende randen en delen oogt het ontwerp niet alleen harmonieus: het maakt de indicator ook minder kwetsbaar. Een metalen kap in de vorm van een halve cirkel achter het display versterkt de robuustheid. De kap beschermt de indicator tegen schuivende ladingen.

Zie ook: