Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Sneller, beter, Corrector (G2)

Sneller, beter, Corrector (G2)

Om te zorgen dat patiënten exact de juiste medicijnen krijgen, worden machinaal gevulde medicijnzakjes gecontroleerd door een medicijnscanner, zoals de ZiuZ IRIS. Bij geconstateerde fouten wordt het zakje met de hand gecorrigeerd en daarna ter verificatie gefotografeerd. Dat laatste was tot voor kort een omslachtig klusje.

Niet 'ZiuZ'

Dat gebeurde met de Corrector, een apparaat waar bezwaren aan kleefden. Spark projectleider Hugo Honijk: “Je moest het zakje heel precies positioneren, met een muisklik de foto maken en dan maar hopen dat de foto ook echt was gemaakt. Daarnaast was hij gewoon niet mooi vormgegeven. Niet ‘ZiuZ’.

Bevredigende klik

Spark ontwierp in nauwe samenwerking met ZiuZ de Corrector G2. Hoewel ook op technisch vlak veel verbeterde, springt de vooruitgang in vormgeving en usability het meest in het oog. Honijk: “We hebben de vormtaal van ZiuZ in dit ontwerp doorvertaald, waardoor de Corrector G2 echt een telg uit de ZiuZ-familie is. Hij is robuust en straalt kwaliteit uit. Ook werkt hij fijner en sneller. De gebruiker schuift het zakje nu in één beweging over de glooiende rand het plateau op en maakt de foto door het plateau naar beneden te drukken. Een bevredigende klik bevestigt dat de foto ook echt is gemaakt. Daarnaast zagen we dat gebruikers vaak iets zochten om bijvoorbeeld een pincet weg te leggen. Daar voorziet de holle bovenzijde nu in.” 

Zie ook: