De markt op in Brazilië

De markt op in Brazilië

In de afgelopen tijd zijn verschillende Spark projecten geïntroduceerd op de Braziliaanse markt: een kassasysteem waarmee de gebruiker onder andere draadloos belastingaanslagen kan doorgeven, een router waarmee je veel minder afhankelijk bent van een telefoonkabel voor internettoegang en een oliefles waarin Spark het brand DNA van Moura heeft laten terugkomen.

31 mei 2016

Mabuya mobiel

Mabuya Tech heeft op Autocom (International Retail Automation Fair and Congress) een nieuw handheld kassasysteem geïntroduceerd. Deze  Braziliaanse software-ontwikkelaar van betaalsystemen zag na verandering in de wetgeving kans om een eigen kassasysteem op de markt te brengen. Samen met Spark zijn de vormgeving en de interface van de producten tot stand gekomen. Mabuya hecht veel waarde aan integraal ontwerp en vroeg ons daarom mee te werken. Lees meer over de 4 grote benefits van het vernieuwende Mabuya Cash kassasysteem.

Brand DNA Moura

De eerste fysieke uiting van een Brand DNA, dat wij met Moura ontwikkelden, is sinds kort ook te bewonderen in de winkel. Moura is producent van autoaccessoires. We ontwierpen een oliefles met uitstraling. Deze is helemaal in lijn met de kernwaarden van het bedrijf: Innovatie, betrouwbaarheid en Traditie.

Hugo: "Eigenlijk is de derde kernwaarde “Jeito Moura” wat neerkomt op “The Moura way”. Dit houdt in dat iedereen binnen het bedrijf erg trots is op de historie en de aanzien van het bedrijf. Dat zie je terug in de vele partnerships, het sterke merk en extra inzet van de werknemers”.

De betrouwbaarheid van het merk wordt onder andere gecommuniceerd door de solide/monolithische vorm van de fles. Hij staat stevig in zijn schoenen, met vormelementen die als het ware uit dit blok zijn gehouwen. De diagonale detailleringen aan weerszijden doen denken aan oude Jerrycans (traditie) en de borstplaat met de Moura “M” staat voor de trots van het merk. Het Braziliaanse bureau Multi Design verzorgde vervolgens het grafische ontwerp van het label. Later dit jaar volgen meer producten, dus houd de website in de gaten.

Krachtige router voor buiten

Het laatste nieuwtje uit Brazilië is de introductie van de Vagalume meshrouter. Deze router geeft veel meer mensen de mogelijkheid tot een internetverbinding en is afgestemd op markten vergelijkbaar met Brazilië, waar niet overal telefoonkabel ligt. De Vagalume zendt verder dan een normale router en kan een ontvangen signaal ook doorsturen. Dit houdt in dat je vanuit één telefoonaansluiting een heel groot gebied kunt bereiken. Weerbestendigheid en warmtehuishouding waren belangrijke ontwikkelpunten. De router hangt in de buitenlucht en het kwik kan flink oplopen in Brazilië. Om de koeling op het juiste niveau te krijgen zijn veel tests gedaan. Daarnaast hebben we qua vormgeving een eigen identiteit neergezet die ook in toekomstige producten doorgezet zal worden.