Girls op bezoek bij Spark

Girls op bezoek bij Spark

Tijdens de Girlsday hadden we 15 meiden van het Lentiz Reviuslyceum op bezoek. Ze hebben gezien hoe breed techniek kan zijn; van klussen in de werkplaats tot nadenken over vormdetaillering.

28 april 2015

Techniek bij ons is onlosmakelijk verbonden met creativiteit en daarom zijn de meiden zelf gaan brainstormen. Vol enthousiasme zijn ze aan de slag gegaan met het ontwerpen van een maaltijdverwarmer. Eerst eisen opstellen over gebruik, vormgeving en duurzaamheid en daarna oplossingen bedenken. De resultaten hebben ze met posters gepresenteerd. We hebben de middag afgesloten met een mooie groepsfoto mét designer brillen.

Aan Girlsday 2015 doen meer dan 8.500 meiden mee en ruim 300 bedrijven. Door diverse inspanningen van VHTO, overheid, onderwijs en bedrijfsleven kiezen steeds meer meiden in het voortgezet onderwijs voor exacte vakken. Het aantal vrouwelijke instromers in bèta/technische opleidingen is het afgelopen jaren gestegen. Maar het tekort aan goed opgeleide bèta’s, technici en ICT-ers is zeker nog niet opgelost. Aandacht hiervoor blijft nodig en dus de noodzaak om vroegtijdig interesse te wekken voor bèta, techniek en ICT.