HKU studenten bezoeken Spark

HKU studenten bezoeken Spark

Studenten van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) kwamen in oktober vol enthousiasme een kijkje nemen in de keuken van Spark. De 25 studenten, zowel vormgevers als kunstenaars, waren benieuwd wat "het grote en bekende ontwerpbureau Spark" allemaal doet, hoe de organisatiestructuur in elkaar zit en hoe het team samenwerkt.

13 november 2013

Creatief bureau
De groep HKU studenten is bezig met een interdisciplinair project - verschillende design richtingen gecombineerd met kunstmanagement. Zij vormen samen het creatief bureau VLOT met in totaal 45 studenten. “We zijn nu bijvoorbeeld vooral bezig met de organisatiestructuur, visie en huisstijl en vervolgens gaan we ook opdrachten uitvoeren en nieuwe opdrachten proberen binnen te halen. Daarnaast zijn we bezig met de vraag hoe een goed creatief bureau in elkaar zit. We zijn dus erg nieuwsgierig hoe een bekend creatief bureau zoals Spark design & innovation te werk gaat”, aldus een van de studenten.

Productontwikkeling
Tijdens een rondleiding door het Spark pand vertelde projectmanager marketing & communication Sonja van Grinsven de studenten over de ins & outs van productontwikkeling. Ze stelden geïnteresseerd vragen: “Hoe halen jullie opdrachten binnen?” en “Hoe weten start-ups voldoende financiering te regelen om Spark in te kunnen schakelen?” De groep was onder de indruk van de inspirerende open ruimte van de studio met ontwerpers en de werkplaats.

Samenwerking
Product designer Diederik Augustijn gaf een inspirerende presentatie over de overeenkomsten tussen kunst en product ontwerp en het verschil tussen het werken in opdracht van een klant en eigen werk. Na de presentatie schoven de studenten aan voor de lunch om nader kennis te maken met andere Spark ontwerpers en de sfeer binnen de studio verder te ervaren.

“De studenten waren enorm enthousiast”, aldus Sonja. Ze ontving een mooie bedankmail van de studenten: “We vonden het allemaal erg interessant, we hebben een goed beeld gekregen van het bureau, en vonden het ook vooral heel leuk dat we zo welkom waren. Dus dank daarvoor!" Ook op ons whiteboard ontdekten we hun blijk van waardering!

Zie ook: www.hku.nl