Slim zitkussen top drie Herman Wijffels Innovatieprijs

4 november 2011

Het Intelligent Personal Anti Decubitus Device (I-PADD) heeft de derde prijs gewonnen in de tiende editie van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011. Wij zijn er trots op dat I-PADD behoort tot de beste drie uit bijna 500 inzendingen!

ipadd antidecubitus kussenHet hightech zitkussen voorkomt decubitus door langdurig zitten, en is ontwikkeld door Hans Voorwinde, Wim Tinke en Spark, in samenwerking met de TU Delft en het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. De jury stelt in haar motivatie dat I-PADD een preventief werkend kussen is dat leed en complicaties als gevolg van doorligwonden kan voorkomen. Ook wordt kennis die in Nederland aanwezig is met de ontwikkeling van de I-PADD goed benut.

Vooral de samenwerking tussen zorg en techniek vond de jury van grote waarde. Herman Wijffels Innovatieprijs‘Preventie is een aandachtspunt voor de zorg waarmee niet alleen leed wordt voorkomen, maar ook kosten worden bespaard. Een samenleving anno 2011 moet ook kennis en kunde blijven inzetten voor sociaal-maatschappelijke doelen.'