Quid pro quo: studiereis voor onderzoek

Quid pro quo: studiereis voor onderzoek

Voor wat, hoort wat. Dat is wat wij dachten toen Master studenten Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie van Universiteit Twente ons vroegen om een studiereis naar China te sponsoren, in ruil voor onderzoek. We vroegen hen om de richtlijnen voor ‘Intended Use’ onder de loep te nemen en onze kennis hierin te verdiepen.

24 oktober 2016

Win-winsituatie

Waar normering en certificering onvermijdelijk zijn voor productontwerp, is een glasheldere omschrijving van ‘Intended use’ (het door de fabrikant gedefinieerde bedoelde gebruik) onmisbaar bij de ontwikkeling en commercialisering van een medisch hulpmiddel. Een scherp geformuleerde ‘intended use’ is de rode draad tijdens ontwerp en validatie, tot en met clinical trials en marktintroductie.

“Your intended use and indications of use statements are integral to getting your medical device to market. If you want to bypass any hiccups in your marketing plan, you need to understand the key differences between them... ” Mike Drues, Ph.D. President Vascular Science

Kennis delen is delen in succes

De raakvlakken tussen techniek en geneeskunde ontwikkelen zich continu: als industrieel ontwerpers zitten wij daar het liefst bovenop. Dat  is de reden dat wij regelmatig de samenwerking met universiteiten opzoeken, waaronder de Universiteit Twente. Het was een prettige eerste kennismaking met de studenten van deze zeer boeiende studierichtingen.

Nieuwsgierig geworden naar Intended Use? Beluister deze podcast voor meer tips in inzichten van Mike Drues.