Rotterdam maakstad

Rotterdam maakstad

Drie evenementen over innovaties uit Rotterdam in één week. Een uitgelezen kans om onze expertise op dit gebied te delen en vele voorbeelden te laten zien in onze studio. De week begon met een 24 uurs business game.

29 mei 2015

50 studenten, 17 geweldige ideeën en 24 uur, het concept van de 24 Hours Business Game van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De studenten kregen een crashcourse product ontwikkeling van Spark. Hoe zorg je ervoor dat jou idee werkelijkheid wordt in een goed product? Hoe doe je dit efficiënt en lean? Het antwoord van Robert Barnhoorn antwoord: integrale product ontwikkeling. Met vele voorbeelden heeft hij laten zien wat dit betekend.

Bij de internationale Urban Transformation Conferentie waren we uitgenodigd voor een inspirerende pitch. De conferentie, onder leiding van Jan Peter Balkenende (voormalig minister president), werd afgetrapt door burgemeester Ahmed Aboutaleb en Stef Blok (minister Wonen en Rijksdienst). Tijdens een van de ‘breakout sessies’ over Urban Manufacturing gaf Robert een inspirerende pitch over innovaties uit Rotterdam; de vliegende auto PAL-V, het award winnende reddingsvlot Rescue Tip-Board, een volledig in Rotterdam geproduceerde traplift en het Rotterdamse icoon; de watertaxi. Allemaal geweldige innovaties die het publiek trots (of jaloers) maakte onderdeel te zijn van Rotterdam

Als afsluiting van de week kregen we bezoek  van 15 journalisten in ons kantoor. Zij kregen een rondleiding door het M4H gebied en bezochten naast ons ook Atelier van Lieshout en studio Roosgaarde. De tentoonstellingsruimte in onze gang liet de journalisten de veelheid aan Rotterdamse innovaties zien. Ze waren erg enthousiast over hoe concreet en relevant onze innovaties zijn.

Een week vol Rotterdams design en innovatie, een inspirerende week waar wij energie van krijgen!