Toppositie Spark in MKB Innovatie Top 100

16 juni 2011

De ClearReader+ van Optelec en Spark heeft de vierde plek veroverd in de MKB Innovatie Top 100. Over deze absolute toppositie van het voorleesapparaat voor blinden en slechtzienden was de jury unaniem, zegt juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad. ‘Optelec uit Barendrecht zorgt er voor dat blinden en slechtzienden geschreven tekst kunnen horen. Een hoogstaande technologische innovatie die goed is voor een hoge notering.'

Belangrijkste innovatieprijs MKB
De zesde editie van de MKB Innovatie Top 100 werd dit jaar georganiseerd door Syntens, Mercedes-Benz, NRC Handelsblad en Octrooicentrum Nederland. De ranglijst werd eind mei bekendgemaakt in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz in Utrecht.
De Top 100 wordt gezien als de belangrijkste innovatieprijs voor bedrijven in het MKB. Rinnooy Kan schrijft in het juryrapport dat de 100 genomineerden ‘kunnen worden gezien als koplopers van het MKB van wie er eigenlijk nooit genoeg zijn. Zeker op het gebied van het toepassen van hoogwaardige kennis.' Voor de complete Top 100 zie www.syntens.nl.


De ClearReader+ is een draagbaar en intuïtief te bedienen apparaat dat gedrukte tekst omzet in spraak. Met één druk op de knop wordt tekst ingescand en binnen enkele seconden voorgelezen. Blinden en slechtzienden krijgen zo toegang tot kranten, boeken en tijdschriften die zij anders niet of slecht kunnen lezen.

Spark nam in de editie van 2010 ook een toppositie in. Voor meer informatie zie hier.