Spark op vakbeurs Ecomobiel voor duurzame mobiliteit

7 september 2010

Logo Ecomobiel 2010Op 21 en 22 september staat Spark op Ecomobiel 2010, de vakbeurs voor groene mobilteit. Bedrijven die leidend zijn in de ontwikkeling van technieken en innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit geven hier een overzicht van hun activiteiten en producten.

Als ontwerpbureau met veel expertise op het gebied van duurzame mobiliteit is het voor Spark vanzelfsprekend aanwezig te zijn op deze beurs. Spark heeft aan de wieg gestaan van diverse groene mobiliteitssystemen; zoals de catamaran met zonnecellen Solamaran, de Carver en de populaire bakfiets Big Babboe.

Spark at EcomobielInnovatieve fietsenstalling
Spark presenteert op Ecomobiel 2010 onder meer het nieuwe product voor Lock ‘n Go. Deze innovatieve fietsenstalling heeft een geïntegreerd slot dat het fietsframe verankert. Door de fiets met de zadelbuis in het slot te duwen, sluiten twee klauwen zich om de buis en staat de fiets op slot. Elke unit van de Lock 'n Go zit in de grond verankerd en heeft twee klauwsloten; een links en een rechts.

Aangrenzend aan de Spark-stand introduceert onze klant BCycle Solutions de door Spark ontwikkelde SecuBike; een robuuste fietskluis voor het direct voor je eigen deur stallen van maximaal vijf fietsen. De SecuBike speelt in op een grote behoefte bij zowel gemeentes als bedrijven aan een slim fietsenparkeersysteem. Een veilige en droge stalling stimuleert het fietsgebruik en sluit aan bij het fietsbeleidsplan van gemeentes, de behoefte aan meer lichaamsbeweging en het streven om CO2-uitstoot terug te dringen.

Duurzame mobiliteit
Ecomobiel 2010 opent op 21 september haar deuren in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Spark is daar te vinden op stand nummer 27. We delen onze stand met onze ontwikkelingspartner Login, die op Ecomobiel 2010 een buitengewoon energiezuinige oplossing voor parkeerbordverlichting introduceert.