Toon® van Eneco: slimme thermostaat

8 maart 2012

Eneco heeft een nieuwe slimme oplossing op de markt gebracht die consumenten helpt om bewust met energie om te gaan. Toon® is een revolutionaire thermostaat die consumenten door Live Updates actueel inzicht geeft in energieverbruik en -kosten. Zo maakt Toon het mogelijk om eenvoudig te besparen. Sinds 8 maart is de commercial over Toon te zien op de televisie.

Toon slimme thermostaatDe expertise van Spark werd ingeschakeld voor een hoogwaardige en passende vormgeving van de slimme thermostaat en de bijbehorende set functionele producten. Door intensieve samenwerking met Eneco heeft Spark doelgericht en in korte tijd de juiste look & feel voor de revolutionaire thermostaat weten te ontwikkelen. Deze sluit precies aan bij de identiteit van het energiebedrijf en haar ambitie een marktsucces met dit innovatieve product te realiseren.

Introductie
Op 17 januari presenteerde Eneco Toon voor het eerst aan de pers. De introductie van Toon kreeg publiciteit van onder andere Bright, RTL4 Nieuws en de Volkskrant. Annemarie van Gaal, ondernemer en TV-persoonlijkheid, kreeg op 17 januari jl. de eerste Toon overhandigd. Zij verwacht dat gezinnen door het inzicht minimaal 10% gaan besparen op hun energiekosten. Inmiddels is de thermostaat bij haar thuis geinstalleerd (zie video hieronder). Annemarie: "Ik vind de thermostaat al zo'n lelijk ding. Dus ik dacht: als het maar niet een nog grotere kast is, nog dikker, een andere kleur. Maar het is prachtig! Het is net alsof je een iPad tegen de muur hebt."

Toon nodigt uit tot gebruikDashboard
Het geven van inzicht staat bij Toon centraal. De slimme thermostaat toont grafieken en diagrammen over het huidige energieverbruik in vergelijking met voorgaande dagen, weken en maanden. Mensen worden zich daardoor meer bewust van energiegebruik in huis. De gebruiker staat zelf aan het roer, en dat maakt besparen eenvoudig. De thermostaat biedt ook verkeers- en weerinformatie, zoals een buienradar. Toon is binnenkort verkrijgbaar voor klanten van Eneco.

Zie ook: www.eneco.nl/toon.

Bekijk hier hoe Toon werkt:


Toon op Bright TV:

Commercial Toon van Eneco: