Twee GIO Erkenningen voor Spark

Twee GIO Erkenningen voor Spark

De GIO Erkenningen 2012 zijn bekend: de enige prijs in ons land die het vakmanschap van ontwerper en opdrachtgever honoreert.

24 oktober 2012

Om voor dit keurmerk voor Goed Industrieel Ontwerp in aanmerking te komen, moet een product meer dan alleen mooi zijn. Functionaliteit, innovativiteit, originaliteit, respect en gebruikswaarde zijn van even groot belang. Traploophulp StairWalker en alarmsysteem Verklizan SecuLink en Viedome Vieconnector voldeden volgens de jury ruimschoots aan deze criteria. Vanaf heden mogen zij dan ook het predicaat Goed Industrieel Ontwerp voeren!

Fragment Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp 2012 from Gerbrand Bas:

Professionaliteit
De GIO Erkenning - te vergelijken met de Amerikaanse Idea Award en de Duitse Red dot en iF-Award - is een gewilde erkenning van de professionaliteit van ontwerper èn opdrachtgever. Van de bijna 80 in vijf categorieën ingezonden producten zijn er dit jaar 69 erkend als goed industrieel ontwerp. De inzendingen van Spark design & innovation werden door de onafhankelijke vakjury onder voorzitterschap van prof. dr. ir. Wim Poelman beoordeeld in de categorie Professionele producten. Op woensdag 24 oktober, tijdens de Dutch Design Week, zijn de GIO Erkenningen uitgereikt tijdens een dinnershow in het Klokgebouw in Eindhoven. Bekijk hier de afbeeldingen van dit event.

Designlink

De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke ketenorganisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

Zie ook: project StairWalker, www.gio.nl en www.designlink.nl