Networked Knowledge

Networked Knowledge

Innovatie is kennisintensief, en het is cross-disciplinair. Daarom geloven wij dat het belangrijk is dat in een project gebruik gemaakt kan worden van een breed team. Met veelzijdige kennis, en met ervaring uit andere projecten. In een open kennisuitwisseling tussen klant, leveranciers en ontwikkelpartners.

Insight

Spin

Een succesvol nieuw product realiseren vereist nogal wat kennis. Veel kennis is gewoonlijk bij de opdrachtgever aanwezig. De uitdaging daarbij is vaak om die kennis ook daadwerkelijk te bereiken. Te activeren voor het project. We proberen dit proces vanaf het prilste begin van het project vorm te geven.

Daarbij spelen we dus de rol van spin in het kennisweb. Zorgen ervoor dat de juiste kennis op het juiste moment ingezet wordt. Als een chef-kok die ervoor zorgt dat de juiste ingrediënten in de juiste verhoudingen op het juiste moment worden toegevoegd, zodat er een meesterlijk resultaat wordt bereikt.

Kennis om te delen

Een behoorlijk aantal ingrediënten kunnen we perfect zelf verzorgen. We hebben een breed team dat voor een groot aantal klanten aan zeer gevarieerde projecten werkt. Dat vereist niet alleen kennis en kunde, maar levert ook heel veel kennis en kunde op! Zo profiteren al onze klanten van de inzichten en ervaringen die wij continu opdoen.

“Er is ongelooflijk veel kennis en ervaring in huis. Het belangrijkste besef is toch altijd dat we ook veel niet weten. En daarom dus voortdurend samenwerking zoeken met partners en experts met specifieke kennis." - Maarten Wilming, director at Spark design & innovation

 

En daar waar de kennis niet direct in huis is spreken we ons uitgebreide netwerk aan. Of het nu gaat om toeleveranciers, producenten, ontwikkelaars, experts, universiteiten, adviseurs of investeerders. Ons netwerk is van grote waarde, want goede bedrijven kennen goede bedrijven.

Wie nou precies de ui heeft gepeld of de pepermolen heeft bediend: uiteindelijk draait het erom dat er snel en effectief een goed resultaat wordt bereikt. Bon appetit!

Up-to-date

De wereld van productinnovatie en design kenmerkt zich door een grote dynamiek en snelle ontwikkeling van kennis, kansen en mogelijkheden.

Dat kan gaan over vernieuwingen in het ontwerpproces zelf. Nieuwe inzichten in de aanpak van het fuzzy front end, of scrum in product development. Betere ecocost databases. Handige tools voor prototypen van smart products.

Ook zien we veel veranderingen in markten en klantbehoeftes. Andere verwachtingspatronen ten aanzien van onderhoud van meetapparatuur of vending machines. Of consequenties van veranderende distributiekanalen: online sales.

En natuurlijk nieuwe materialen, technologieën en productietechnieken. Nieuwe mogelijkheden met lasergraveren, of metal injection molding (MIM). Betere eigenschappen van biobased plastics. Rapid manufacturing. Enzovoorts...!

Wij zorgen ervoor dat we voortdurend dicht bij het vuur van de nieuwe kansen zitten. Onder meer door regelmatig experts en leveranciers uit te nodigen hun inzichten met ons team te delen. Zodat deze kennis snel in de projecten inzetbaar is.