The Robot Era

The Robot Era

We leven in een ongelooflijk spannend tijdperk. Vooruitgang in sensortechnologie, batterijduur en draadloze communicatie wordt tegenwoordig elegant gecombineerd met mechanisch vernuft, slimmere software en intuïtieve interfaces. Bij Spark zijn we verrast door de verbluffende toepassingen die uit deze combinaties blijven voortkomen.

Insight

Robot Business

We zien steeds meer succesvolle bedrijven ontstaan waar geautomatiseerde producten centraal staan; of het nu om speelgoed, huishoudelijke artikelen of producten ter verhoging van de openbare veiligheid gaat.

Hier twee bedrijven om in de gaten te houden: Dyson en Google. Kijk ook even naar The Robot Report om je eigen favoriet te ontdekken.

“Wanneer we over ‘robots’ spreken, dan bedoelen we niet per se mensenachtige robots. We bedoelen slimme machines die complexe taken uitvoeren om nieuwe mogelijkheden te creëren. Steeds meer van ons werk zal op een bepaalde vorm van robotica bevatten.” (Michel van Schie, product innovator at Spark)

Zijn al deze applicaties dan ook daadwerkelijk te omschrijven als robots? Misschien niet. Wat maakt iets tot een robot en wanneer betreft het gewoon een slimme machine? Wij kunnen je geen definitief antwoord bieden. Wat we wel zien is een stijging in producten met steeds intelligentere aansturingen en een mate van autonoom gedraag, die een variatie aan input van sensoren en beschikbare cloud-data gebruiken om op intuïtieve wijze te communiceren. Deze trend zal een revolutie in verschillende industrieën ontketenen.

Is uw bedrijf al in het tijdperk van de robot beland? Wij in ieder geval wel! We integreren sensoren, elektronica, slimme software en mechatronica steeds vaker in onze ontwerpen. We slaan de handen ineen met gespecialiseerde partners en leveranciers die unieke vaardigheden bieden. Samen creëren we verbazingwekkende oplossingen en richten we ons op het echte doel: de toegevoegde waarde, niet de technologie.

 

MINDBLOWERS

Here are a few developments that will likely blow your mind too. They convincingly show that the impossible has become possible.

Drones that think like athletes

MorpHex MKIII

Cubli

YuMi - Latest generations assembly robots