Autogordel-losser (Pietje Belt) winnaar Beste Idee van Nederland

22 oktober 2007

Op zaterdag 20 oktober zijn Cees Stam & Jolanda van den Berg met ondersteuning van Spark design & innovation uitgeroepen tot winnaar van het Beste Idee van Nederland. Iets waar wij als Spark design & innovation uiteraard trots op zijn. Naast de titel van Uitvinder van 2007 ontving Cees Stam met de Autogordel-losser een waardecheque van € 25.000,--

Het idee

autogordellosser

In Nederland raken jaarlijks zo’n 750 auto’s te water. Daarbij komen circa 50 personen door verdrinking om het leven, waarvan het merendeel de gordel nog om had. Cees Stam tracht met zijn idee de overlevingskansen van de inzittenden te vergroten. De Autogordel-losser zorgt ervoor dat de autogordel automatisch wordt ontgrendeld als de auto te water raakt.

De doorontwikkeling

Spark heeft voor Cees Stam het idee doorontwikkeld. De autogordel-losser werd een los opklikbaar product en is universeel toepasbaar op alle autogordels en eenvoudig te monteren. Dus ook in uw auto.

Verder hebben we verschillende extra toepassingen voor het idee bedacht. Zo is het wenselijk om het product ook op kinderzitjes toe te passen.

Zie voor verdere informatie www.hetbesteideevan.nl en de beelden van SBS6 hieronder: