Big Babboe bakfiets als zelfbouwconcept 'Ikea-stijl'

2 maart 2007

Sinds kort is er een uniek concept op de Nederlandse markt: een kwalitatief hoogstaande ‘ouderwets’ degelijke bakfiets, die wordt geleverd als bouwpakket. Grote voordeel voor de consument: de ‘Big Babboe’ is veel goedkoper dan andere bakfietsen.

bigbabboe

De bakfietsindustrie is een booming business. De klassiek vormgegeven bakfietsen zijn bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Het enige nadeel: ze zijn behoorlijk prijzig. Op verzoek van onze opdrachtgever hebben wij voor de productie van ‘Big Babboe’ gebruik gemaakt van ons netwerk in het Verre Oosten.
Aangezien het verschepen van grote volumes tot hoge transportkosten kan leiden, hebben wij een bakfiets ontworpen die in platte dozen kan worden verscheept. Als eenvoudig in elkaar te zetten bouwpakket komt hij bij de consument. Alle kabels zijn al voorgemonteerd, dus fietstechnische kennis is absoluut niet vereist. Alleen het zadel, het stuur, de trappers én de bak zelf moeten worden gemonteerd.

Aan veiligheid, degelijkheid en comfort zijn geen concessies gedaan. De Big Babboe is vervaardigd van stevig hout en voorzien van duurzame lak. De bakfiets is ontworpen met oog voor detail. Zoals de lage fietsinstap en de twee opstapjes waardoor kinderen gemakkelijk zelf in en uit de bak kunnen klimmen. De achterkant, die als rugleuning voor de kinderen dient, is hoog; de voorzijde juist laag om beter te kunnen zien. De stang is er voor de stevigheid, maar leent zich ook bij uitstek voor de bevestiging van een bel of vrolijke speeltjes. Twee bankjes met vier 3-puntsgordels behoren tot de standaarduitrusting.
Binnenkort dus ongetwijfeld vaker te zien: de Big Babboe-bakfiets.

Te koop op: www.babboe.nl.