Control Engineering Award 2010 voor SmartRadar

28 maart 2010

Logo Engineers' Choice Awards 2010De wireless Honeywell Enraf SmartRadar FlexLine is door het Amerikaanse vaktijdschrift Control Engineering onderscheiden met de 'Engineers' Choice Award 2010' in de categorie 'Process Control - Process Sensors and Transmitters'. De toekenning van deze prijs was voor Spark, die de mechanische delen ontwikkelde, een waardevolle erkenning vanuit een zeer professionele gebruikersdoelgroep.

Explosieveiligheid
De Honeywell Enraf SmartRadar FlexLine bewaakt het niveau in olie-, gas- of chemicaliëntanks. De behuizing van het product is explosieveilig en werd door Spark zo ontworpen dat het voldoet aan alle relevante internationale richtlijnen, normen en eisen.

Een specifieke uitdaging binnen het project was het maken van een antennedoorvoer, voor de draadloze communicatie, die op de SmartRadar en aanverwante producten past. De doorvoer moest explosieveilig, waterdicht en uv-bestendig zijn. Spark realiseerde de doorvoer met een zorgvuldige combinatie van inkoopdelen en eigen aanpassingen, waaronder de SmartRadarexplosieveilige kabelbevestiging en uv-bestendige kunststof afdekkap.

Hoog niveau
De Honeywell Enraf SmartRadar FlexLine werd door het technische lezerspubliek van Control Engineering geprezen vanwege het technologisch hoogstaande niveau, de marktimpact en de hoge toegevoegde waarde van het product voor de petrochemische industrie.

Meer informatie over dit Spark-project