Gastredacteurschap DUDE

Gastredacteurschap DUDE

Vol trots presenteren wij ‘onze’ Dude. Dude is het vakblad van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. BNO vroeg Robert Barnhoorn als gastredacteur vanwege bijzondere projecten en bijzondere samenwerkingen.

6 januari 2015

Nog net voor het einde van 2014 is Dude verschenen, het vakblad van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). Lees over het Rescue Tip-Board, de Pal-V, HENK en het samenwerkingsverband Yard 9. Wij delen onze visie, geven tips en inspiratie en bespreken 3 cases in deze uitgave.

Uit het uitgebreide interview met Robert en Maarten: “Een ontwerpproces is een ontdekkingstocht, waarvan niet zeker is waar die precies uit gaat komen. De kunst is opdrachtgevers daarin mee te nemen, hun onzekerheden te benoemen en die stap voor stap aan te pakken. Dat lukt alleen wanneer de beste mensen een project integraal benaderen en echt samenwerken. Doorzettingsvermogen en persoonlijkheid zijn daarbij de meest kritische factoren.”

In een tweede artikel worden 3 “snelkookpan-projecten” besproken, in vier maanden tijd van patent naar prototype. Michel vertelt over de beslissingen die zijn gemaakt en hoe het proces zo snel kon verlopen. “Voor ons was het heel verfrissend om zo snel te moeten werken, maar ik zou het niet adviseren voor een ondernemer die een product op de markt wil zetten.”

Verderop in het blad vertellen Sparkers wat hen drijft, waar zij inspiratie vandaan halen. Van het bouwen van motoren tot handgemaakte houten surfplanken en van Rotterdamse ondernemers tot Rural Studio in de VS. Hun verhalen zijn geïllustreerd met prachtig passende afbeeldingen.

Meer over de inhoud vind je op de website van BNO en onze In de pers pagina. Verkoopadressen vind je hier.