GIO 2021: zeven onderscheidingen!

GIO 2021: zeven onderscheidingen!

We hebben samen met onze partners dit jaar een recordaantal GIO's binnengesleept! Maar liefst vijf producten zijn bekroond met een Erkenning Goed Industrieel Ontwerp en twee producten met een Special Award for Excellence. Na de virtuele GIO editie 2020, kende GIO 2021 weer een volwaardige editie met een tentoonstelling en uitreikingsceremonie tijdens de Dutch Design Week.

27 oktober 2021

Vijf GIO's

De Eureka Health Dispenser is ontworpen om chronisch medicatiegebruikers te helpen met het eenvoudig innemen van medicatie. 

Shoarmarobot Dexter van Solufo Robotics is een nieuwe generatie robot: functioneler en gebruiksvriendelijker die shoarma van constante kwaliteit levert. 

De Aspira van Sustainder is een sierlijke kegelarmatuur met slimme aansturing voor energiezuinige steden, maximaal modulair om klaar te zijn voor de smart city toekomst.  

De GFE-containercocon van de Gemeente Rotterdam is robuust en praktisch te installeren en onderhouden. Een ontwerp dat voor bewoner, inzamelaar én beheerder goed presteert! 

De Smart Aquatic Drone van AquaSmartXL inspecteert bruggen, steigers en andere bouwwerken vanaf het water. De drone detecteert constructieve mankementen, zoals scheuren, corrosie en betonrot.

 Twee Special Awards

Tijdens de uitreikingsceremonie van de Erkenning Goed Industrieel Ontwerp kende de jury ook zes Special Awards for Excellence toe. Wij ontvingen samen met onze partners de Gemeente Rotterdam en Eureka Health, naast een GIO, ook een Special Award voor respectievelijk functionaliteit en Ergonomie.

“De Special Award Functionaliteit gaat naar de GFE Containercocon.
Volgens de jury reikt het belang van dit product verder dan de grenzen van de gemeente. Overal speelt het probleem hoe de openbare ruimte in te richten voor publieke taken als het gescheiden verzamelen en ophalen van afval. Ontwerpbureau Spark design & innovation heeft een inclusieve oplossing gevonden door de container iets voorover te laten hellen, waardoor deze ook voor mensen in een rolstoel te gebruiken is.”
 
“De Special Award Ergonomie gaat naar de Eureka Health Dispenser.
De door Spark design & innovation ontwikkelde medicijndispenser geeft mensen die problemen hebben met de inname van hun medicijnen, de medicatie gesorteerd en geleverd op het moment van inname. De ergonomie is goed doordacht, oordeelt de jury, want de handeling is helder en gemakkelijk.”

zie ook:
GIO 2021 Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp
GIO 2021 Special Awards for Excellence
Special Award for Excellence in de categorie functionaliteit 
Special Award for Excellence in de categorie Ergonomie