Het gaat hard in China

Het gaat hard in China

Spark partner Robert Barnhoorn reisde af naar Shanghai. Samen met Daan van Eijk, hoogleraar toegepaste ergonomie en ontwerp aan de TU Delft, gaf hij workshops en lezingen aan een aantal bedrijven en universiteiten. Hij greep de gelegenheid aan om ook uitgebreid de Ningbo Design Week en de China Medical Equipment Fair te bezoeken.

1 juli 2019

Leergierig

De deelnemers aan de workshops waren zowel studenten als mensen uit het bedrijfsleven. Een van de onderwerpen was productontwikkeling in de gezondheidszorg, een expertise van Spark. Barnhoorn: “Ik vertelde onder andere over het werk dat we doen voor Mellon en de rol die niet zozeer de customer journey als wel de surgeon journey daarin speelt. Daarna ging Daan van Eijk in op de theorie van de patient journey, zoals die op de TU Delft ontwikkeld is. De deelnemers waren heel gedreven en leergierig. Leuk detail is dat Daan door Zhejiang University gevraagd werd om daar ook hoogleraar te worden.”

Route 2025

De toegenomen Chinese interesse in de ontwikkeling van medische apparatuur wordt gedreven door de zogenaamde Route 2025. Hierin heeft de Chinese overheid als doel gesteld dat China in 2025 voorop loopt in productontwikkeling voor de gezondheidszorg. Barnhoorn: “En dat merk je. Het gaat enorm hard. Er wordt enorm veel geïnvesteerd. De beurs die we bezochten is de grootste op het gebied van medische apparatuur in China. Bedrijven die twee jaar geleden bij wijze van spreken nog niet bestonden, stonden daar nu met complete CAT-scan opstellingen.”

Zie ook: