Holmatro presenteert modulaire pompenlijn

Holmatro presenteert modulaire pompenlijn

Dit najaar heeft Holmatro de ‘Spider range’ gepresenteerd tijdens een spectaculaire meeting voor dealers. Deze innovatieve modulaire pompenlijn is mede ontwikkeld door Spark en werd zeer goed ontvangen. De hydraulische pompen worden door de brandweer gebruikt in combinatie met reddingsgereedschap, bijvoorbeeld om mensen uit voertuigen te bevrijden.  

12 december 2012

Spark heeft strategisch meegedacht over de opbouw van de productlijn en de modulariteit, en ontwierp de frames inclusief olie- en brandstoftanks, draaggrepen en voeten. Voor Holmatro levert de modulariteit van de productlijn voordelen op door standaardisering van onderdelen. Met een geringer aantal onderdelen kan een grotere range aan producten worden aangeboden.

Holmatro Spider range dealerintro Holmatro Spider range dealerintro

Uitdaging
De uitdaging voor Spark was om vanuit een reeks motoren en door Holmatro ontwikkelde pompmodules, op een slimme wijze een lijn verschillende eindproducten te maken die aansluiten bij de behoeften van reddingswerkers. Met een beperkt aantal onderdelen (frames, tanks, handvatten), passend bij het karakter van de producten en het merk Holmatro. Hiervoor werd een reeks design concepten ontwikkeld.

Frames en tanks
Na de keuze voor het design concept dat het beste past bij de strategische marketingdoelen van Holmatro, heeft Spark de vormgeving van de eindproducten doorontwikkeld. Een grote uitdaging daarbij was het in de frames inpassen van de technische onderdelen, zoals motorblokken, hydraulische pompen en aansluitblokken. In de indeling is hier dan ook rekening mee gehouden. Zowel de handvatten, trillingsdempende voeten, de frames als de tanks zijn door Spark vormgegeven en naar productie toe opgeleverd.

Uiteindelijk zijn er vier framematen ontwikkeld met ieder een eigen karakter. In de opbouw kan gevarieerd worden met de samenstelling van modules. Samen vormen alle Spider pompen een familie, maar het zijn individueel ook overtuigende, logische en in de markt concurrerende producten. De variatie aan kenmerken en opties komt tegemoet aan de eisen en wensen van de markt. Zo zijn er binnen de diverse maatvoeringen varianten met meer of minder vermogen, met diesel-, benzine- of elektromotor, en exemplaren met of zonder haspel(s).

Usability
Alle Spider range open frame pompen zijn robuuste, ergonomische en betrouwbare producten. Ze zijn uitgerust met een beeldbepalend frame dat ze tegen stoten en vallen beschermt. Door de grote aandacht in de ontwikkeling voor de ergonomische kwaliteit is een uitstekende draagbaarheid bereikt. Afhankelijk van de grootte en het gewicht kunnen de pompen aan de handgrepen door één of meerdere brandweerlieden gedragen worden. Bovendien zijn de pompen eenvoudig vanaf één zijde te bedienen, zodat de pomp eventueel in de brandweerauto kan blijven staan.

Met de lancering van de Spider range heeft Holmatro een productassortiment dat beter past bij de behoeftes van de markt, met hogere gebruikskwaliteit en een krachtiger uitstraling. Door de modulaire opbouw kan er slim geproduceerd worden, en kunnen bestaande modellen uit productie genomen worden.

Zie ook: www.holmatro.com/rescue