Honeywell Enraf op excursie bij Spark

Honeywell Enraf op excursie bij Spark

Vrijdag 14 december kwam de Delftse afdeling van Honeywell Enraf een kijkje achter de schermen nemen in de ontwerpstudio van Spark design & innovation. Honeywell Enraf heeft onlangs het Bronze Certificate ontvangen voor het Honeywell Operating System (HOS), de feestelijke aanleiding voor de excursie.

20 december 2012

Aan het begin van de middag verwelkomde Spark de groep van ongeveer 110 personen Honeywell Enraf’ers. Spark directeur Maarten Wilming gaf een presentatie voor de enthousiaste toehoorders. Hij vertelde niet alleen over Spark’s visie en werkwijze, maar zoomde ook in op de jarenlange nauwe samenwerking met Honeywell Enraf, de gezamenlijk ontwikkelde producten en hoe het ontwerp voor de productlijn voor het bedrijf geboren is. Tenslotte werd een greep uit Spark’s andere innovaties en baanbrekende producten en projecten getoond.

Honeywell Enraf bedrijfsuitje bij Spark Honeywell Enraf bedrijfsuitje bij Spark

Daarna konden de bezoekers tijdens een rondleiding met eigen ogen zien hoe productontwikkeling bij Spark in zijn werk gaat. In de ontwerpstudio gaf een van de ontwerpers uitleg over het maken van schetsen en computertekeningen.

Ook de werkplaats – waar prototypes van de ontwerpen worden gemaakt - werd bezocht. En in de hal was een greep uit de Spark producten te zien, waaronder enkele Honeywell Enraf producten en de levensgrote mock-up van de vliegende auto PAL-V.

Na de geslaagde rondleiding diende de Vertrekhal Oranjelijn – het pand waarin Spark is gehuisvest – weer eens als echte vertrekhal; het gezelschap stapte voor de deur in de Spido voor een tocht door de Rotterdamse havens.

Zie ook: project Fusion4: Explosieveilige besturingsmodule, Control Engineering Award voor SmartRadar, Nieuwe app Honeywell Enraf beschikbaar en www.honeywellprocess.com