Industrial automation, maar dan door designers

Industrial automation, maar dan door designers

De ZiuZ ApolloZ-machine is de nieuwe maatstaf voor verificatie van medicatiezakjes. Een sprong in prestatiespecificaties (hogere output), en een grote verbetering in bruikbaarheid en modulariteit (klaar om te integreren in geautomatiseerde logistieke systemen).

23 januari 2022

 

De ZiuZ ApolloZ is het nieuwe vlaggenschip van ZiuZ visual intelligence. Het is de opvolger van ZiuZ Photon XT. Spark heeft de nieuwe ApolloZ met ZiuZ van binnen naar buiten en van buiten naar binnen ontwikkeld. Doelen op het gebied van prestaties, bruikbaarheid en compactheid werden bereikt door een nieuwe weg in te slaan. Het project was een hele uitdaging, van de conceptuele puzzel tot het laatste mechanische en esthetische detail. Dat noemen we geïntegreerd ontwerpen.

Het verdubbelen van de snelheid was een van de doelen en een grote uitdaging. De zakjes variëren in grootte en materiaal en kunnen totaal verschillende sets pillen bevatten. We bouwden vroege testopstellingen en begonnen onze talrijke runs en verbeteringen, totdat we het goed hadden.

Bij het ontwerpen van interne mechanismen hebben we een slank en compact exterieur getekend. Een kleine footprint wordt zeer gewaardeerd door de klanten van ZiuZ. Het compacte ontwerp was een zware beperking, maar leidde tot een krachtig eindresultaat.

De gekleurde lichtstrip maakt operators constant op de hoogte van de status van de machine, waardoor stilstandtijd wordt beperkt en de productiviteit wordt verhoogd. Daardoor wordt hetzelfde resultaat bereikt met één ApolloZ in plaats van twee of zijn voorganger.

De samenwerking met onze opdrachtgever, ZiuZ, is naadloos verlopen. Een belangrijke succesfactor. Nu gaat ZiuZ de productie ter hand nemen, een mooie uitdaging op zich!