Introductie Holmatro 5000 serie tijdens spectaculaire Interschutz

Introductie Holmatro 5000 serie tijdens spectaculaire Interschutz

Half juni waren we met 4 Sparkers op de Interschutz beurs in Hannover. Hier waren de 'Hottest trends. Innovative Solutions. Latest Products.' te zien op het gebied van brandpreventie, ramp noodhulp en safety & security. Eén van de ca. 1.500 exposanten uit 51 landen was Holmatro. Samen vierden we de introductie van de scharen uit de 5000-serie, waarvan wij de vormgeving deden.

15 juni 2015

Op het zesdaagse evenement kwamen 157.000 bezoekers af uit de hele wereld. Vooral het industriële aspect in combinatie met de grote gebruikerscomponent maakte het tot een boeiende beurs voor ons. Producten voor veiligheid, redding, emergency, noodverlichting; één van onze expertisegebieden waar we met passie aan werken.

De nieuwe scharen van de 5000-serie die op deze beurs hun introductie beleefden, zijn lichter dan ooit dankzij nieuwe materialen, integratie van componenten en slim design. Doordat ze makkelijk draagbaar en hanteerbaar zijn, geeft dit een lagere fysieke belasting. Naast de scharen waren op de Holmatro stand ook de 5000-serie spreiders en de Spider Range hydraulische pompen met Eco-fluisterstand te zien; allemaal producten die we samen met Holmatro ontwikkelden. De uitstraling van de krachtige, robuuste tools sluit aan bij het professionele imago van Holmatro.

Een van de spectaculaire onderdelen van de beurs was de Holmatro Rescue Experience. Tijdens de 'Extrication Challenge' werden 26 hulpverleningsteams uit de hele wereld uitgedaagd om een 20-minuten durende bevrijding uit te voeren op een (gloednieuwe!) personenauto met behulp van Holmatro redgereedschap. Een unieke kans voor hulpverleners, die zo de mogelijkheid hadden om hun vaardigheden te oefenen op de modernste voertuigmodellen. Vooraf kreeg elk team een training ‘Werken met Holmatro Redgereedschap’ en een Masterclass ‘Praktische Kniptechnieken’. Het Beste Team Algemeen, het Beste Technische Team en het Team Met De Beste Team Spirit gingen met een uitgebreide Holmatro redgereedschapset naar huis.