Introductie Holmatro GreenLine batterijtools

Introductie Holmatro GreenLine batterijtools

Op het FDIC congres in Indianapolis heeft Holmatro nieuw reddingsgereedschap binnen de GreenLine gepresenteerd. Wij deden zowel de vormgeving als de engineering van de kappen waarin de motor, pomp en het oliereservoir behuisd.

2 mei 2016

Het achterliggende doel van het nieuwe ontwerp: een familiegevoel creëren met andere Holmatro producten. Dit verhoogt de herkenbaarheid van Holmatro en is een slimme manier om merkwaarden te laten spreken.

De kappen van eerdere versies zijn gemaakt door middel van vacuümvormen, dat niet veel ruimte biedt voor complexere ontwerpen. Holmatro koos voor spuitgieten als productiemethode voor de kappen van de nieuwe tools. Dit gaf ons vrijheid op het gebied van vormgeving en engineering.

Anke Kempen: “Als gevolg van vacuümvormen moest de rand van de behuizing van eerdere modellen met een rubberafdichting worden dichtgemaakt. Met spuitgieten kun je een mooie deelnaad realiseren waardoor een waterdichte pakking direct in de rand kan worden geprint. Assemblage is hierdoor makkelijker, efficiënter en goedkoper.”

We hebben ook veel energie gestopt in het laten aansluiten van de hoofdvorm op de batterij en control grip. Door nauwere aansluiting tussen behuizing en inhoud zijn de tools compacter geworden en al zeggen we het zelf: een stuk mooier.

Holmatro heeft tijdens FDIC vol trots de nieuwe tools gepresenteerd, foto's van de product demonstratie zijn te vinden op de facebook pagina van Holmatro Rescue.