Introductie Fusion4 explosieveilige besturingsmodule

5 oktober 2010

Honeywell Enraf introduceerde onlangs de in samenwerking met Spark ontwikkelde explosieveilige besturingsmodule Fusion4 MiniPak. De professionele besturingsmodule is specifiek ontwikkeld voor toepassing in installaties voor het mengen en distribueren van brandstoffen en additieven.

Honeywell Enraf Fusion 4 MinipakGrafische interface
Op de Fusion4 MiniPak is voor het eerst een moderne gebruiksvriendelijke grafische gebruiksinterface in deze conventionele markt geïntroduceerd. Dankzij de combinatie van de 'Stream Controller' met full color display en de 'Local Access Device' bedieningseenheid is het systeem snel en veilig te kalibreren en te bedienen.

De vormgeving is een wezenlijke versterking van de merkbeleving en herkenbaarheid van de klant en communiceert de hoge kwaliteit van het gehele systeem. Het product voldoet aan de hoogste wereldwijde veiligheidseisen en is flexibel toepasbaar door de modulaire hardware.

Eenvoudige installatie
Het ontwerp van de Fusion4 MiniPak besturingsmodule heeft er toe geleid dat er met aanzienlijk minder producten en onderdelen meer passende oplossingen aan de markt kunnen worden aangeboden. Bovendien is daarbij zowel de assemblage van de elektronica en de bekabeling in de fabriek vereenvoudigd, als de installatie in het veld.

Spark is erin geslaagd een vernieuwend product te ontwikkelen, dat voldoet aan het cruciale en complexe pakket van explosieveiligheidseisen volgens ATEX, IECEx, FM en CSA. De stream controller is daarbij gerealiseerd als een Ex-d behuizing en de local access device als Ex-i concept.

Lees hier verder over de Fusion4 MiniPak.