Nieuwe medewerker Rob Brekelmans

Nieuwe medewerker Rob Brekelmans

Soms moeten we een vacature plaatsen om de juiste mensen te krijgen en soms komen ze vanzelf aanwaaien. Van het laatste is onze nieuwe aanwinst Rob Brekelmans een prima voorbeeld.

12 september 2019

Mastering the Elements

“Ik kende Spark al van mijn studie en van de eerste editie van Mastering The Elements, de workshop die Spark jaarlijks organiseert. Tijdens de tweede editie wist ik al dat mijn baan bij mijn toenmalige werkgever op de tocht stond. Toen dacht ik: Voor mijn volgende baan ga ik voor het maximale, dus laat ik hier eens gaan netwerken.”

En zo word je dus Industrial Design Engineer bij Spark, want dat is Rob sinds mei. Wat dat precies inhoudt? “Voor mij begint het leukste werk eigenlijk na de conceptfase. We hebben een concept product maar hoe gaan we het maken? En waar gaan we het van maken? Het oplossen van de puzzeltjes en gekke, onverwachte problemen om het product te realiseren. Het product mag maar zus of zo groot worden maar moet – bij wijze van spreken – wel een val van een flatgebouw kunnen overleven. Hoe krijgen we dat voor elkaar? Heel interessant.”

Inspiratie

“Daarnaast vind ik de afwisseling van projecten erg inspirerend. Het ontwerp van de Toon van Eneco komt hier vandaan, maar bijvoorbeeld ook een apparaat om schermteksten in braille te vertalen. Waar ik echt energie van krijg, en dat klinkt misschien egotripperig, is om een product waar ik aan gewerkt heb in de winkel te zien liggen.”

Nou Rob, namens alle andere egotrippers bij Spark: van harte welkom!