Nieuwe collega's Karien en Peter

Nieuwe collega's Karien en Peter

De een besloot gelijk te solliciteren omdat onze functieomschrijving precies voldoende vaag was, de ander omdat hij zijn gebrek aan technisch inzicht als ideale aanvulling in een innovatief bedrijf zag… We weten ze wel uit te zoeken bij Spark. Graag stellen we ze even aan je voor!

15 februari 2019

Karien Sueters

“Die functie waar jullie iemand voor zoeken, wat houdt die precies in?”

“Dat weten we nog niet precies.”

“Leuk! Ik wil graag solliciteren.”

Deze dialoog beschrijft in een notendop hoe Karien Sueters (spreek uit: Suuters) bij Spark binnenkwam. Officieel als managementassistent, maar dan wel een managementassistent met een pittige portefeuille. “Ik ga de continuïteit van de bedrijfsvoering waarborgen, dat alle zaken waar het management zich mee bezighoudt ook vlot uitgevoerd worden. Dat betekent onder andere veel coördinerende taken: van werving en selectie, van juridische zaken en van actiepunten. Maar bijvoorbeeld ook alles rond verzekeringen en zaken die met wet- en regelgeving te maken hebben.”

In haar vorige baan werkte Karien als programmacoördinator bij Nyenrode. Werkte ze daar exclusief op één opleidingsprogramma, bij Spark lopen op elk willekeurig moment tientallen projecten. Dat is de uitdaging die haar aanspreekt. “Daarin ligt mijn kracht: het door die wirwar heen kunnen kijken, de verbanden zien en daarmee de organisatie achter die projecten stroomlijnen. Daarnaast spreekt het creatieve me aan en dan niet alleen omdat ik zelf beeldhouw. Het gaat er me er ook om hier iets te creëren. Het neerzetten van dat raamwerk waardoor alles nog beter gaat lopen.”

Peter Oostra

“Juist omdat ik er geen fluit van begrijp, ben ik de aangewezen persoon om het helder uit te leggen.” Peter Oostra is niet technisch onderlegd en voelt zich juist daarom als nieuwe tekstschrijver bij Spark helemaal op zijn plaats. “Techniek fascineert me wel. Zeker. Van kinds af aan al. Misschien juist doordat ik ‘het’ niet zie. Ik mis altijd die laatste stap waarmee alles helder wordt. Maar daardoor weet ik wel hoe ik moet doorvragen en hoe ik het aan de volgende leek kan uitleggen.”

Dat treft dan, want Peter zal zich onder andere gaan bezighouden met schrijven van webteksten waarin hij de projecten van Spark helder en leesbaar uiteenzet. “Vandaag bijvoorbeeld, heb ik een eerste begin gemaakt met een projecttekst over elektronenmicroscopen. Voor ik naar de projectleider stap voor uitleg lees ik me in op Wikipedia. Het gevolg is dat ik nu nog minder van elektronenmicroscopen begrijp dan een half uur geleden, maar wel beter weet waar ik naar moet vragen. En dan is het leuke van Spark dat iedereen graag over zijn of haar project vertelt en geduld heeft voor de technisch minder bedeelden.” Ja. Nu nog wel…