Nieuwe medewerker Floor Beeftink

Nieuwe medewerker Floor Beeftink

Floor liep stage bij Spark, studeerde af met een ambitieus project bij Philips en kwam toen weer terug bij Spark, als Industrial Design Engineer. “De sfeer en het soort mensen bij Spark spreekt me erg aan. Iedereen heeft ook naast het werk wel een passie, is druk in de weer met allerlei activiteiten en inspireert elkaar daarmee. Dat is ook een van de redenen dat ik terug ben gekomen bij Spark.”

18 februari 2020

Maatschappelijk

Floors project bij Philips betrof Circulair en Eco-design: het herontwerpen van een product zodat de impact tijdens en aan het einde van zijn levensduur verkleind wordt. “Het was een erg interessant project omdat het niet alleen om het ontwerp van het product zelf ging, maar ook om het businessmodel, de service en de logistiek eromheen. Samen kunnen deze factoren zorgen voor een werkelijk duurzame oplossing die voordeliger is voor het milieu, het bedrijf en de gebruiker. Door dit project weet ik beter hoe je de mogelijkheden tegen elkaar afweegt en zal ik vanzelfsprekend over de duurzame aspecten in een project nadenken. Uiteindelijk heb je als ontwerper de verantwoordelijkheid om maatschappelijk verantwoorde producten in de wereld te brengen.”

Altijd nieuwsgierig

“Ik hou van afwisseling in mijn werk en daarom heb ik destijds mijn stage bij Spark gedaan. Het is super om aan meerdere projecten tegelijk te werken, waarbij je bij de ene bijvoorbeeld nadenkt over de techniek en bij de andere over de styling van een product. Wat me ook aantrekt in dit werk is het levenslang leren en het ontdekken hoe een product of mechanisme in elkaar kan zitten. Dit hoort bij het uitvinden en het oplossen van puzzels om een product te realiseren. Ontwerper is niet alleen een beroep, dat bén je; oplossingsgericht en altijd nieuwsgierig.”

Zo. Die kan op een tegeltje!