Compact 5 HD: elektronische loep om mee te lezen

23 december 2011

Spark en Optelec introduceren de Optelec Compact 5 HD, een unieke elektronische handloep die traploos 1,5 tot 18 maal vergroot. Hierdoor kunnen zowel mensen met een lichte oogafwijking als zeer slechtzienden met gemak stukken tekst lezen: van de reistijdentabel bij stations en bushaltes, een belangrijk telefoonnummer op een memootje tot een nieuwsbericht in de krant aan de leestafel in de bibliotheek.

Aanzienlijk leescomfort
De compacte en lichte leesloep (294 gram) is een ideaal alternatief voor de gewone handloep. Onderscheidend is de mogelijkheid de Compact 5 HD uit te klappen, neer te zetten en over het leesoppervlak te schuiven. De loep in positie houden is dus niet meer nodig en het scherm staat in een ideale kijkhoek. Ook is afgerekend met storende reflecties van de verlichting. De weerkaatsingen van de ledlampjes, vooral ergerlijk bij het lezen van een glanzend tijdschrift, keren niet terug in het beeld. De opname is hierdoor egaal verlicht. Dit alles verhoogt het leescomfort aanzienlijk.

Nieuwste technieken
Er zijn meer features. Door de combinatie van een HD camera en 5 inch hogeresolutiescherm geeft de loep vier maal zoveel tekst weer als nu gebruikelijk is. Moderne accutechnieken garanderen 3 uur volcontinu gebruik. De knoppen zijn intuïtief te bedienen, en het menu met grote, duidelijke iconen maakt dat de instellingen gemakkelijk zijn aan te passen. De camera is daarnaast autofocus: met de hand de juiste afstand tot de tekst handhaven is hierdoor niet meer nodig.

Zie ook: www.optelec.com 

Bekijk dit filmpje over de Optelec Compact 5 HD:

Optelec 5HD