Autogordellosser PietjeBelt in 2009 op de markt

6 november 2008

Autogordellosser PietjeBelt, het productidee waarmee Cees Stam en Spark vorig jaar winnaar werden van Het Beste Idee van Nederland, is binnenkort te koop in de winkel. Dit goede nieuws maakte presentatrice Tooske Ragas afgelopen zaterdag bekend tijdens de finale-uitzending van Het Beste Idee van Nederland 2008 op SBS6.

Cees Stam bedacht de PietjeBelt: een autogordel die losspringt als hij in contact komt met water. De ontwerpers van Spark hebben het afgelopen jaar besteed aan het ontwikkelen van dit productidee. Zo is de nieuwe autogordellosser een los opklikbaar product geworden dat eenvoudig gemonteerd kan worden op vrijwel alle bestaande autogordels. Tijdens deze doorontwikkeling stond de betrouwbaarheid van het product steeds centraal.

Presentator te water
In de uitzending van afgelopen zaterdag was te zien dat het product uitstekend werkt. Presentator Henkjan Smits en hoofd van de jury Bernd Schneider reden samen het water in met een auto die was uitgerust met een PietjeBelt. De snelle ontsnapping van het tweetal bewees dat het product klaar is om op de markt te komen.

Het product werkte tijdens de opname eigenlijk te goed. De gordel sprong zo snel los dat het de cameraman in eerste instantie niet lukte dit te filmen. Ingrijpen van de ontwerpers van Spark loste ook dit probleem op...

Zie ook: project Autogordellosser voor recente informatie