Spark tijdens European Design Festival 2010

25 mei 2010

Logo EDFRRotterdam staat van 27 tot 30 mei in het teken van het European Design Festival 2010. Als puur Rotterdams bureau is Spark daar onder meer bij betrokken als exposant op de tentoonstelling ‘Ideeën uit Rotterdam'. Deze reizende expositie, een initiatief van het Designplatform Rotterdam, toont werk van de meest toonaangevende industrieel en grafisch ontwerpbureaus uit de regio. Zo zijn naast Spark onder meer Studio Dumbar, Jurgen Bey en Hella Jongerius vertegenwoordigd.

Spark at EDFRVliegende auto
Spark toont het publiek de ontwerpen van de PAL-V (Personal Air and Land Vehicle) en de Cup-a-Soup Mini. De PAL-V is een revolutionair voertuig dat rijdt als een auto en vliegt als een gyrokopter. Spark ontwikkelt deze ‘vliegende auto' samen met PAL-V Europe. Het project zit nu in de prototypebouwfase.

De nieuwe Cup-a-Soup Mini is een compacte, modern vormgegeven soepdispenser voor gebruik op kantoren of scholen. De professionele machine doseert met een druk op de knop de juiste hoeveelheid soep naar keuze. Spark ontwikkelde de Cup-a-Soup Mini voor Unilever samen met Veromatic, specialist in vending machines.

Designstad
Tijdens het European Design Festival 2010 verschijnt ook een interview met Spark-directeur Maarten Wilming in de speciale festivalkrant. Hij gaat in op de ontwerpfilosofie van Spark en de verbondenheid met Rotterdam als designstad: ‘Hier vind je de grootstedelijke energie die nodig is om getalenteerde mensen aan te trekken.'Stadhuis Rotterdam

De tentoonstelling ‘Ideeën uit Rotterdam' is te zien op werkdagen van woensdag 26 mei t/m vrijdag 4 juni in de hal van het stadhuis aan de Coolsingel 40 in Rotterdam. Deelnemers aan het European Design Festival kunnen de expositie ook zien op zondagavond 30 mei. Na 4 juni trekt de tentoonstelling langs verschillende andere locaties in de regio Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie over ‘Ideeën uit Rotterdam'

Klik hier voor het programma van het European Design Festival 2010