Spark groot succes op IOB 2013

Spark groot succes op IOB 2013

IOB, de grootste jaarlijkse bedrijvenbeurs voor studenten van de opleidingen  industrieel ontwerpen vond dit jaar plaats op 20 en 21 februari op de TU Delft. Spark was uiteraard aanwezig met een druk bezochte stand vol inspirerende producten.

22 februari 2013

Enorm enthousiasme

De meeste studenten IO en IPO die enthousiast onze stand bezochten kenden Spark al. Onder meer van de leerzame en inspirerende lezingen die diverse Sparkers de afgelopen jaren op de faculteit in Delft hadden gegeven of van bekende innovatieve Spark producten, zoals de PAL-V, de Carver, de revolutionaire thermostaat Toon® van Eneco of het ultieme autoveiligheidszitje Carkoon. Aan de hand van de producten en afbeeldingen konden studenten goed zien waarom Spark een toonaangevend ontwerpbureau is. De Spark-medewerkers namen uitgebreid te tijd om toe te lichten welke bijzondere uitdagingen je tegenkomt als ontwerper, welke stappen worden genomen in het ontwerpproces en wat de toegevoegde waarde van Spark daarin is.

Marketingcommunicatie manager Sonja van Grinsven: “De studenten staan echt te popelen om bij ons aan de slag te kunnen als stagiair, ontwerper of freelancer. Ik was verrast hoe goed ze hun huiswerk hadden gedaan door zich in te lezen op onze website.” Een veelgehoorde reden is het brede en kwalitatieve productportfolio gecombineerd met een leuke sfeer, een goede dosis fun en een inspirerend pand. “Onze stand werd bijna overspoeld door enthousiastelingen, ik kwam pas tegen het einde van de dag aan lunchen toe”, aldus Sonja.

Inspirerende speed dates
Op woensdag 20 februari konden studenten ’s middags meedoen aan speed dates met Spark. Het animo was zo groot, dat vlak na het openen van de inschrijving de speed dates al vol zaten. “Van tevoren hebben we zelfs zo veel aanmeldingen gekregen, dat we een strenge selectie moesten maken van CV’s en portfolio’s”, vertelt Sparker Jeroen Sluijter, die altijd de stagiaires selecteerd. “Ik heb dan ook erg leuke en inspirerende gesprekken gevoerd met de studenten over hun ideeën, kennis en ervaringen. Alleen al voor de wederzijdse netwerken is dat zeer interessant.” Al met al kijkt Spark terug op een geslaagde IOB-tweedaagse.