Spark legt de oranje loper uit!

Spark legt de oranje loper uit!

Spark design & innovation bestaat 20 jaar! En dat hebben we vrijdag 14 en zaterdag 15 juni op spectaculaire wijze gevierd, samen met 1000 enthousiaste bezoekers.

19 juni 2013

Wil je het event herbeleven of zien wat je hebt gemist? Bekijk de film onderaan dit artikel.

Spark Grand Award Event
20 jaar innovatie is een feest waard, vinden wij. Daarom vierden we ons lustrum deze maand met een sprankelend lustrumfeest: het Spark Grand Award Event. Hierbij werden onze relaties, familieleden en vrienden in het zonnetje gezet. Twee dagen lang stonden de deuren van onze inspirerende studio open om van alles te zien en te beleven op het gebied van innovatieve productontwikkeling.  

20130614 SGAE uitnodiging

Tijdens het Grand Award Event op vrijdag voelden de gasten zich sterren vanaf het moment dat ze arriveerden: ze poseerden op de oranje loper voor de fotograaf en werden geïnterviewd door Spark TV.

007
De vrijdagmiddag startte met een overdonderende reddingsdemonstratie met het Rescue Tip-Board in de haven bij Spark. “Het leek wel een scene uit een James Bond film”, aldus een van de gasten. Serial entrepreneur Michiel Muller sprak vervolgens in een College Tour setting met de inspirerende gastsprekers Cees van Bladel (Volans Rowing), Robert Dingemanse (PAL-V) en Korrie Louwes (wethouder innovatie Rotterdam) over hun visie op innovatie en ondernemerschap.

Uiteraard konden de gasten de gehele middag producten uitproberen die Spark (mede) heeft ontwikkeld. De Carvers reden af en aan om de bezoekers de sensationele rijervaring te laten beleven. Velen wilden ervaren hoe het is om een autowrak open te knippen met hydraulisch reddingsgereedschap van Holmatro. Bij Mr. GreenScreen was het dringen om op de foto te gaan met de limited edition van de exclusieve koffer HENK, de vliegende auto PAL-V of met een andere fantastische achtergrond.

De sfeer zat er 's avonds tot in de kleine uurtjes goed in. Er werd veel bijgepraat, Sparkers werden uitgedaagd voor fanatieke potjes Foosball en de Design Expo en Demo stonden voortdurend vol met gasten. Ondertussen verzorgden de mensen van Resto van Harte met een grote glimlach de heerlijke hapjes en drankjes.

Design Expo & Demo
De Design Expo met een greep uit de Spark producten van de afgelopen 20 jaar was beide dagen een drukte van belang. Bezoekers luisterden geïnteresseerd naar de verhalen van de ontwerpers. Ze waren nieuwsgierig naar de ins & outs van de producten en hoe deze worden ontwikkeld. De Auping Royal werd uitvoerig getest door gasten die even wilden bijkomen van de enerverende dag. Veel bekijks trokken ook de 3D-scanner en -printers en het digitaal schetsen. “Het is toch wel bijzonder om je eigen gezicht in een 3D-scan terug te zien of een productje uit de 3D-printer te zien komen!”, zei een gast enthousiast.

Sparktaanse taferelen
Op het buitenterrein was het ook zaterdag een heus pretpark waar ouders en kinderen zich goed vermaakten in de zon onder het genot van een ijsje. Als echte Sparktanen probeerden ze met de Big Babboe bakfiets en de Coocarooc de hoogste score te behalen op het parcours ringsteken. Ze lieten hun spierballen zien bij het gewichtheffen met de pallet weegindicator van Ravas  en tolden rond in grote opblaasballen in het zwembad. En kinderen die liever binnen bleven konden zich uitleven met computerspellen op de M2Desk, of met bouwen van hun eigen PAL-V met schuim of LEGO.

Onvergetelijk lustrumfeest
Het waren twee zeer geslaagde dagen waarin iedereen zich enthousiast liet onderdompelen in de dynamiek van innovatie en design. Het Spark-team wil alle gasten dan ook hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid en de vele enthousiaste reacties die we hebben ontvangen. Hiervan gaan we heel lang nagenieten!

Bekijk hier de foto's van vrijdagmiddagvrijdagavond en zaterdag.

Wat gaat er nog komen?

Het lustrumjaar is nog niet om! Vanaf juni delen we regelmatig leuke wetenswaardigheden, uit het heden en de 'ouwe doos'. Dus check regelmatig Twitter, Facebook en onze website!