The designer's favourite: OXO maatbeker

The designer's favourite: OXO maatbeker

Eerdere edities van ons terugkerende item The Designer's Favourite belichtten producten die het resultaat zijn van jaren of zelfs decennia van technologische evolutie: een motorfiets, een gevechtsvliegtuig, een iPod... Deze keer echter, verdedigt de Designer's Favourite het idee dat technologie slechts een middel is om iets te bereiken en niet per definitie noodzakelijk is voor geweldig design.

16 november 2020

Toegevoegde usability

Want in verfrissend contrast met de vorige edities, gaat het deze keer om een eenvoudige maatbeker, ontwikkeld en gemaakt door OXO en genomineerd door Ruud Schatorjé, Industrial Design Engineer bij Spark. Hij licht de charme van de beker toe: “Het is de toegevoegde usability. Met deze beker kunt je de schaal staand aflezen, zelfs tijdens het vullen als je rustig aan doet. Je hoeft dus niet onhandig met je hoofd te knikken of te bukken of zoiets."

  

 

 

 

 

Zoveel met zo weinig 

Ok, dat is handig. Maar waar is het vuurwerk? Waar is de oomph? Waar zijn de knopjes en knipperende lampjes? Ruud houdt voet bij stuk. “Natuurlijk kunnen complexe oplossingen ook charmant zijn. Maar wat ik zo mooi vind aan deze beker is dat door goed te ontwerpen de bruikbaarheid van een gewone maatbeker een enorme boost heeft gekregen zonder extra kosten of toegevoegde complexiteit. Er komen geen extra onderdelen aan te pas er hoefden geen concessies aan de bruikbaarheid te worden gedaan. Gewoon door je perspectief te verleggen en door er wat langer over na te denken, win je zoveel met zo weinig. Het is gewoon heel goed uitgedacht.”

zie ook:

Bekijk de OXO Angled maatbeker