Time flies when you're having fun

Time flies when you're having fun

De 6 maanden stage van Alain en Mathijs zijn voorbij gevlogen. Terugblikkend zijn ze verrast over hoeveel ze hebben geleerd. "Door de stage hebben we gemerkt dat de focus bij Industrieel Ontwerpen vooral op concept ontwikkeling ligt, maar dat in de praktijk uitvoering, prototyping, sourcing en productievoorbereiding minstens zo belangrijk zijn."

31 augustus 2015

Het werk stopt niet na de conceptfase, je CAD model moet écht kloppen en je moet bijvoorbeeld exact weten welke onderdelen je wil inkopen. Alain: “Ik heb zoveel kleine dingen geleerd die bijdragen aan een groter geheel! M'n skills op de frees- en draaibank en qua schetsen zijn flink verbeterd. En ik heb veel geleerd over projectmanagement; hoe belangrijk een goede mappenstructuur is, duidelijke bestandsnamen en nummeringssystemen van bestanden en tekeningen. Ook leerzaam was de manier van communiceren naar klanten toe; hoe presenteer je je werk? Je wil ze niet te veel beïnvloeden maar wel sturen met de kennis die je hebt."

Dankzij hun stage bij Spark zijn de toekomstplannen van beide stagiaires wel wat veranderd. Waar de focus eerst lag op automotive design of werken bij een multinational blijkt nu werken bij een ontwerpbureau ook een interessante keuze, vooral vanwege de afwisseling in het werk. Mathijs: "Door de stage is bovendien mijn interesse voor medische projecten aangewakkerd".

Bij hun afscheid kregen ze de superhandige 'Spark-stage-toolkit'. "Wat een vet kado!"

"We hebben weer zin in studeren, maar het teamwork, de sfeer in de studio en de open omgang met elkaar gaan we missen..."