Twee GIO's voor de Kalfire E-one

Twee GIO's voor de Kalfire E-one

De emissieloze sfeerhaard E-one, die we samen met opdrachtgever Kalfire ontwikkelden, blijft ook onze verwachtingen overtreffen. Want naast een erkenning voor Goed Industrieel Ontwerp (GIO) sleepte de E-one dit jaar ook de Special Award voor originaliteit in de wacht.

9 november 2020

Echt, troostrijk haardvuur 

De missie van Kalfire is om mensen in elk huis bij elkaar rond het vuur te brengen. Hun idee voor een emissieloze haard moest dat ook mogelijk maken voor kleine appartementen en huizen zonder rookkanaal. Daartoe ontwikkelde Spark innovatieve, gepatenteerde technieken waarmee holografisch vuur mogelijk wordt dat niet van echt te onderscheiden is.

De Special Award bevestigt dat Kalfire met de E-one in haar opzet slaagt. Volgens jurylid Zuzanna Skalska ‘komt deze elektrische openhaard met zijn virtuele vlammen het meest in de buurt van een echt, troostrijk haardvuur.’ Mission accomplished! 

Fantastisch 

Ruud Schatorjé, design engineer bij Spark, was nauw bij het project betrokken en is uiteraard bijzonder verheugd. “Tijdens de ontwikkeling van de E-One voelde ik al dat we samen met Kalfire aan iets werkten wat echt een verschil zou gaan maken. Om dan een GIO én Special Award voor originaliteit te winnen… dat is een heel mooie erkenning. Fantastisch natuurlijk!”

Zie ook: