Yannick (8 jaar) door artikel Volkskrant nu eigenaar Spark PAL-V

Yannick (8 jaar) door artikel Volkskrant nu eigenaar Spark PAL-V

Voor het item 'Dit ben ik' in de Volkskrant van 2 juli werd Yannick Willems (8jr) geïnterviewd. We vonden het zo leuk om te lezen dat hij later uitvinder wil worden van een vliegende auto én dat hij graag met LEGO speelt, dat we hem hebben uitgenodigd om bij Spark een kijkje te nemen en zijn eigen LEGO PAL-V in ontvangst te nemen.

24 juli 2013

Dinsdag 16 juli kwamen Yannick en zijn familie een kijkje achter de schermen nemen bij Spark design & innovation. Al direct na binnenkomst zagen ze de mock-up van de PAL-V staan. Daar wilden ze graag in zitten! Van de vraag of hij zelf een PAL-V zou willen hebben, deinste hij even terug: “Nee, dan moet ik te veel cursussen volgen om te leren vliegen.” Gelukkig klaarde zijn gezicht direct op toen hij hoorde dat het helemaal niet moeilijk is om te leren vliegen in een PAL-V of gyrocopter. Dat de PAL-V grotendeels van carbon is gemaakt, vond Yannick wel grappig: “Dan moet mijn vader er maar niet in vliegen, want die maakt tennisrackets van carbon wel eens kapot!”

Bij de rondleiding langs de Spark producten in de hal werden heel veel interessante vragen gesteld door onze bezoekers. Ze vonden het heel bijzonder om te zien hoe producten worden ontwikkeld, inclusief schetsen, modellen van schuim en 3D geprinte onderdelen. Vervolgens kregen onze bezoekers een rondleiding door de werkplaats en de studio. Yannick mocht zelf een digitale schets maken. En na afloop wilden de kids natuurlijk een potje tafelvoetballen, net als de Sparkies!

Bij het afscheid hadden we voor deze enthousiaste liefhebber uiteraard nog het beloofde cadeau in petto: een echte LEGO PAL-V! Daarmee kan Yannick alvast zijn eerste vliegende auto bouwen. Een dag later ... "De Pal-V stond voor 7:00 vanochtend al in elkaar! Een makkie was het."

Zie ook: The making of the limited edition Spark LEGO PAL-V