Bakfiets Big Babboe

Bakfiets Big Babboe

Voor veel gezinnen met een woning in de binnenstad of kinderen die te klein zijn om zelf te fietsen, is een bakfiets dé oplossing. Het enige, grote nadeel van zo’n bakfiets is het prijskaartje. Onze opdrachtgever wilde dan ook een bakfiets op de markt zetten die aanzienlijk minder duur is.

Flat-pack logistics

Big Babboe koos ons vanwege ons netwerk in het Verre Oosten, met het oog op een optimum tussen productie- en transportkosten. Ons oplossing om de transportkosten verder terug te dringen was even simpel als bijzonder: we ontwierpen een bakfiets die in platte dozen naar Europa kan worden verscheept.

DIY montage

De consument koopt de ‘Big Babboe’ als eenvoudig in elkaar te zetten bouwpakket. Alle complexe zaken zijn al in Azië voorgemonteerd. De koper hoeft alleen het zadel, het stuur, de trappers én de bak zelf te monteren.

Strakke productiebegeleiding

Wij zagen toe op een strakke productiebegeleiding en intensieve communicatie, zowel tijdens de bouw van de prototypes als het opstarten van de productie. Op deze manier konden we helpen de Big Babboe tot een succes maken.

Zie ook: