Boxstoel

Boxstoel

We ontwikkelden op basis van een idee van uitvinder Robin Lokers een multifunctionele kinderstoel: de Boxstoel. Een ‘keukenstoel met vier armleuningen' om kleine kinderen zelf, zonder te vallen, aan het aanrecht hun handen te laten wassen.

‘Het Beste Idee'

Lokers deed met zijn uitvinding mee aan ‘Het Beste Idee van Nederland 2008' en werd in de ontwikkeling van zijn idee begeleid door de ontwerpers van Spark. Zij wisten een grote meerwaarde aan het product te geven door het aantal gebruiksmogelijkheden van de stoel flink te vergroten. Voorop in het ontwikkelingstraject stonden de veiligheid en het gebruiksgemak van het kind en de ergonomie voor de ouders. Zij moeten het kind niet steeds in en uit de stoel hoeven tillen.

Kleine kinderen kunnen zelf vanaf een uitschuifbare tree in de Boxstoel stappen, door twee deurtjes die alleen naar binnen toe openen. Zo stappen ze makkelijk in de Boxstoel om veilig aan de kraan lekker te kunnen kliederen.

Kindvriendelijkheid

Het staplateau in de Boxstoel is verstelbaar in twee hoogtes, om mee te groeien met de kinderen. En Spark wist de Boxstoel zelfs functioneel te maken voor de allerkleinste kinderen; door de uitschuifbare tree omgekeerd bovenin het frame te plaatsen ontstaat een handige kinderstoel.

Spark gaf de Boxstoel een hele transparante vormgeving met afgeronde openingen, voor de kindvriendelijke uitstraling en om te voorkomen dat het kind klem kan komen te zitten. Het frame zelf is van blank gelakt hout en de klapdeurtjes, het paneel aan de voorkant en de uitschuiftree zijn van kleurrijke kunststof.

Robin Lokers en Spark behaalden met de Boxstoel een eervolle derde plaats en een ‘bronzen medaille' tijdens de finale van ‘Het Beste Idee van Nederland 2008'.

Zie ook: