Carkoon: ultiem autoveiligheidszitje

Carkoon: ultiem autoveiligheidszitje

De veiligheid van kinderen in de auto is de laatste 20 jaar enorm verbeterd. Kinderveiligheidszitjes bieden nu bescherming bij frontale impact en zij-impact. We kunnen echter nog veel meer doen voor de veiligheid van onze kinderen.

In de komende jaren zal het achterwaarts plaatsen van kinderen tussen de 1 en 4 jaar gangbaarder worden. Hiermee zijn kinderen nog beter beschermd tegen een frontale botsing. De kinderzitjes die momenteel op de markt zijn, richten zich uitsluitend op de impact zelf en de bewegingen en versnellingen van het lichaam. En daar valt winst te behalen voor een nieuw ontwerp.

Ontwikkeling

Spark ontwikkelt momenteel voor Carkoon, met een team van experts uit verschillende delen van Europa, een geheel nieuwe dimensie in autoveiligheidszitjes. We kijken opnieuw naar hoe een kinderzitje werkt van het moment dat het kind de auto ingaat tot het moment dat het er weer uitkomt. Ons perspectief is hierbij duidelijk breder dan alleen een mogelijke aanrijding. We zien gevaren die anderen niet zien en bedenken daar innovatieve oplossingen bij.

Cocon

Een belangrijk onderdeel van het project is de ontwikkeling van cutting-edge airbag technologie om zo een beschermende cocon rond het kind te maken. Waarom? Vooral kinderen die achterwaarts in de auto zitten zijn bij aanrijdingen kwetsbaar voor rondvliegende scherven en losliggende spullen en een dergelijke cocon beschermt het kind tegen gevaarlijke projectielen.

Zie ook: