Carver: baanbrekend voertuig

Carver: baanbrekend voertuig

‘I've never had so much fun in a car', zei presentator Jeremy Clarkson in het tv-programma Top Gear over de Carver. De Carver heeft het comfort en de veiligheid van een auto en kantelt in de bochten als een motorfiets.

Toekomstvisie

De Carver begon als toekomstvisie van Anton van den Brink: “Hoeveel auto heb je nodig voor één persoon?” Om de smalle tweepersoons auto wel de benodigde stabiliteit te geven werd het unieke kantelmechanisme bedacht: het Dynamic Vehicle Control (DVC) systeem.

De Carver vormt ook de basis voor de PAL-V, een ‘vliegende auto' die wij in samenwerking met PAL-V Europe NV ontwikkelden.

Gepatenteerde techniek

Het achterste deel van de Carver, met de twee achterwielen en de aandrijflijn, blijft op de grond en is hydromechanisch verbonden met de cabine. Het voorwiel kantelt met de carrosserie mee in de bochten, tot maximaal 45 graden: het unieke, gepatenteerde Dynamic Vehicle Control (DVC) systeem van Carver Engineering.

Styling en sensatie

Wij onderzochten met stylingstudies mogelijke uitvoeringsvormen voor het exterieur en het interieur van de Carver. Het stoere uiterlijk van de Carver in combinatie met het unieke kantelmechanisme werd wereldwijd zeer goed ontvangen. Zo goed dat na de lyrische reactie van Richard Hammond in een uitzending van TopGear onverwacht veel aanvragen binnen kwamen van consumenten. Er zijn uiteindelijk 220 Carvers geproduceerd. En wij hebben er natuurlijk ook een; als bedrijfswagen en demonstratievoertuig. Om te laten zien dat duurzaamheid ook gaaf en sportief kan zijn!

Op de schouders van Carver

De Carver geldt nog altijd als een toekomstgericht duurzaamheidsconcept en is zichtbaar in diverse concept cars. De CLEVER, Persu Hybrid, pre-productiemodel Lumeneo Smera, het prototype NARO van de Narrow Car Company en de concept car Nissan LandGlider.

Zie ook: