Award
Bekroond product
  • FoodCare Innovatie TrofeeFoodCare Innovatie Trofee
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
Casserole: sfeervolle maaltijdverwarmer

Casserole: sfeervolle maaltijdverwarmer

De Casserole is een maaltijdverwarmer die de rituelen rond het eten intact laat. Een smaakvolle maaltijd opscheppen uit de sfeervolle opdienschaal en eten van je eigen bord, in plaats van eten uit disposable verpakkingen. Hierdoor genieten ouderen meer van hun maaltijd en het verkleint de kans op ondervoeding.

Vertrouwde vormen

Het concept van de Casserole is gebaseerd op een diepgeworteld eetpatroon: koken in de keuken, eten aan tafel. Om dit te onderstrepen heeft de Casserole een tweedeling in vorm en functie. De basis waarop de maaltijd wordt verwarmd refereert aan kookplaten door zijn ronde vorm, zwarte kleur en grafiek. De witte schaal met deksel doet door de kleur, wanddiktes en radii denken aan een een traditionele keramieken opdienschaal. Zodra de maaltijd warm is wordt deze meegenomen naar tafel, waar het eten opgeschept wordt.

Gezond, smakelijk en makkelijk

We hebben de Casserole zo ontworpen dat hij de kant-en-klaar-maaltijd langzaam en gelijkmatig verwarmd, zodat alle ingrediënten hun voedingswaarde en smaak behouden.

Expertise

We legden vanaf het begin van het ontwerptraject contact met maaltijdleveranciers, zorginstellingen en distributiepartijen, om van hun expertise gebruik te kunnen maken. De conceptontwerpen zijn bovendien getest met gebruikers - in hun eigen woonomgeving - en verder geoptimaliseerd.

Made in Holland

De Casserole wordt in Nederland vervaardigd. De assemblage vindt plaats bij een sociale werkplaats. Door het slimme ontwerp is de assemblage eenvoudig, net als de de-assemblage en scheiding van de materialen.

Award-winning

De Casserole kreeg zowel de GIO erkenning als de GIO Special Award for Excellence in de categorie 'Respect'. Eerder al won hij de 'Koks Innovatie Trofee' in de categorie 'Apparatuur' op de vakbeurs Welkom in de Zorg.

Zie ook: