Cup-a-Soup vending machine

Cup-a-Soup vending machine

Cup-a-Soup is een ‘belevingsproduct’ bij uitstek: Vier uur Cup-a-Soup is een begrip. Spark ontwierp voor Unilever een soepmachine. Met keuze uit drie smaken. De vormgeving moest aansluiten bij het product. een feel good apparaat dus.

Uitgekiende luchtstroming

Het begint al bij de materiaalkeuze: een machine uit staal of kunststof? We kozen voor het laatste. Met kunststof is meer mogelijk. Dat is belangrijk als je het over vormgeving hebt. En als je het slim aanpakt is het ook nog goedkoper.

Het technische ontwerp van de machine was niet eenvoudig. Dat zit hem in het centrale uitgiftepunt van de soep. De drie smaken soep gaan allemaal door hetzelfde mondstuk. Smaakvermenging is natuurlijk uit den boze. Bovendien mag het soeppoeder niet aankoeken. Lastig als je bedenkt dat poeder droog is en je onder het mondstuk een kop dampend heet water plaatst. De oplossing: materiaalkeuze en uitgekiende luchtstroming.

Koffiemachine

Wat de soepmachine verder bijzonder maakt is de eenvoudige assemblage. Pompjes, ventieltjes, slangen en draden plaatsten wij aan de achterkant. Tijdens productie gemakkelijk bereikbaar en goed zichtbaar. Verder is het apparaat simpel om te bouwen tot koffiemachine. De behuizing blijft hetzelfde, het technische hart verandert. De fabrikant kan zo zonder grote investeringen een ander product leveren.

Zie ook: