Award
Bekroond product
  • Erkenning Goed Industrieel Ontwerp Erkenning Goed Industrieel Ontwerp
De kracht van nu: PowerBar

De kracht van nu: PowerBar

Wat hebben bijna alle innovatieve devices en smart electronics met elkaar gemeen? We moeten ze met een snoertje opladen. En daar houdt het qua vernieuwing dan ook wel op, want de standaard stekkerdoos is al jaren nagenoeg hetzelfde. Tijd voor een fris nieuw product: dit is de PowerBar.

Prik nodig?

We gebruiken steeds meer compacte, elektronische producten. Denk aan smartphones en tablets, maar ook aan de smartwatch en speakers. Het zijn veelal strak ontworpen devices, in tegenstelling tot de grote, onhandige stekkerdozen die je nodig hebt om ze op te laden. Sander Homs van Spark: “We wilden iets nieuws maken en hebben voor de ontwikkeling de handen ineengeslagen met Allocacoc: de makers van de beroemde en succesvolle PowerCube.”

Niet meer op de knieën

De ouderwetse stekkerdoos aan het snoer bergen we het liefst op uit het zicht. Toch moeten we er wel vaak even bij om iets op te laden. Homs: “De compacte PowerBar past qua design beter bij de apparaten die hij van stroom voorziet. Bovendien is op je knieën zoeken naar de stekkerdoos verleden tijd: de PowerBar heeft een slimme klem, waarmee ‘ie eenvoudig te bevestigen is aan bijvoorbeeld het bureau. Zo kun je er altijd makkelijk bij.”

Less is more

Bij de PowerBar is elke millimeter van de ruimte benut. Resultaat: een supercompacte stekkerdoos. Bij de versie met twee gevoede usb-poorten heb je zelfs geen netadapter meer nodig. Homs: “Dat is ook heel handig voor op reis. Kortom, een heel functioneel product met een frisse vormgeving. De Europese versie is nu verkrijgbaar; we werken ook nog aan een Amerikaanse versie.”

Zie ook: